tisdag, april 14, 2009

Vansinnig rapport från Timbro

I media. t.ex. på SvDs ledarblogg så framkommer det nu att Timbro gjort en "utredning" om hur media agerade under Gaza kriget. Denna så kallade "rapport" hittar man här.

Rapportens resultat berättar om hur svenska media, framförallt Aftonbladet och SvD enligt Timbro, har åsidosatt sitt arbete för objektivitet. Det första som slår mig är att det är intressant att sätta Timbro på att undersöka objektivitet. Tror ungefär lika mycket på dem som på Proletärens "journalistik" om Nordkorea...

Att medias bevakning var Israel kritisk är väl knappast särskilt konstigt med tanke på att Israel var angripare och dödade över tusen palestinier inne på den lilla landbit som kallas Gaza-remsan.

Generaliserar man så menar Timbro att medias fel är att de inte i tillräckligt stor utsträckning presenterar Israels syn på saker och ting. Samtidigt irriterar de sig över att media inte i tillräckligt stor utsträckning demoniserar Hamas som mördare och terrorister.

Suck. Stackars lilla ockupationsmakten...

Så här: Läs rapporten. Ni kommer själva att kunna skriva något bättre än vad jag förmår. Intressant att den med typ två rader i slutet berör faktumet att Israel vägrade journalisterna tillträde och antyder att det är journalisternas eget fel, snarare än att det tyder på att Israel hade något att dölja. Blir så trött.

Amnesty verkar i alla fall ganska säkra på vad som hänt. Frågan är- har de eller Timbro rätt?

Inga kommentarer: