tisdag, april 14, 2009

Amerikanska HBT - militärer organiserar sig

USA har ju en princip i sina militära organisationer som kallas "Don´t ask - don´t tell". Innebörden är att ingen ska frågas om han/hon är homosexuell, men å andra sidan får ingen vara öppen med det eller leva ut sin homosexualitet. Självklart ett helt absurt system, inte bara ur en allmän liberal övertygelse om att alla ska ha rätt att leva sina egna liv, utan det måste också vara en ren säkerhetsrisk med militärer som bär på hemligheter!

Den som har något att "skämmas" över, oavsett om det är spelberoende, otrohet, alkoholism eller, i ett konservativt sammanhang, homosexualitet, är en säkerhetsrisk.

I vilket fall som helst så har nu motståndet mot denna princip organiserats inom armén i den nybildade organisationen Knightsout. Ledare är en kvinna som lämnat aktiv tjänst (självklart) och som heter Becky Kanis. Hon tröttnade efter nio år på att leva i en lögn och valde att sluta med det hon offrat så mycket för:
"Jag började känna mig omogen. Jag var för vuxen för att hålla på och ljuga om var jag tillbringade helgerna."

Barack Obama gav vaga löften om att "se över" lagstiftningen tillsammans med militären under sin presidentkampanj så frågan är om USA är moget att avskaffa lagstadgat bedrägeri från sina militära styrkor?

Läs verkligen artikeln på Washington Post. Intressant.

2 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Walle sa...

Ovan borttaget av tre skäl:

1) Olämpligt språk.
2) Jämställer pedofiler med homosexuella.
3) Är anonym.

Sedan kan jag också tycka att skulden för den amerikanska utrikespolitiken skall läggas högre upp än hos enskilda soldater.