tisdag, april 07, 2009

Första allvarliga effekten av Vs samarbete med S+Mp

I mitt tidigare inlägg så beskrev jag utförligt det mer än lovligt värdelösa förslag som Hyresgästföreningen presenterat ihop med SABO för att förhindra att regeringen går rakt ut i ett europeiskt nyliberalt träsk.

Okej, hyresgästföreningen kapitulerar, vad säger då oppositionen?

"Det här bäddar för bred uppgörelse om hyrorna. Så summerar de bostadspolitiska företrädarna för Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet sin syn på de förslag som SABO och Hyresgästföreningen nu presenterat.
– Vi menar att förslagen kan skapa en bra grund för en bred politisk överenskommelse om reglerna för hyrorna och för de kommunala bostadsföretagen. Alliansregeringens och Fastighetsägarnas flörtande med marknadshyror har skapat stor osäkerhet för landets hyresgäster. För att utveckla hyresboendet krävs långsiktighet i regelverken, menar, Carina Moberg, (S), Egon Frid (V) och Jan Lindholm (MP)."


Eh, eller också tar man strid och står upp för bostaden som social rättighet och inte som en handelsvara... Ovanstående är precis den typen av sossigt, blocköverskridande som har en roll i svensk politik, men som INTE under några omständigheter är Vänsterpartiets politiska roll i svensk politik.

Steget från att kräva bostadsanskaffningslagen åter och till detta är ganska långt. Jag vidhåller det: De vidrigaste borgerliga frontorganisationerna i Sverige är Fastighetsägarna och Privattandläkarna. Bägge två sysslar med områden som rör grundläggande sociala rättigheter och som de gör allt för att undergräva genom att stödja avregleringar. Om man vill ha fri konkurrens ska man hålla sig borta från välfärdens kärna!

Inga kommentarer: