måndag, april 06, 2009

Annika Östberg ska komma "hem"?

Missförstå mig inte nu, jag är duktig liten vänsterpartist och är för en progressiv kriminalpolitik. Det innebär att jag som prioritet ett vill att vi ska ha ett samhälle som minskar kriminaliteten genom att folk mår bra, som nummer två vill jag att folk ska återrehabiliteras och det där med biblisk hämnd har jag inte mycket för.

Samtidigt är jag också för en öppen syn på vem som är svensk (respektive kinesisk, amerikansk eller dansk). Det innebär att jag har svårt att se hur någon som inte varit i Sverige sedan hon var tio år, var gift med en amerikan och så vidare på något sätt ska ha rätten att avtjäna sitt straff i Sverige.

Det land som du begår brottet i, ska avgöra straffet. Enkelt. Smugglar du då knark i Singapore, eller är medverkande i att en polis mördas i USA- ja, då blir det tufft.

Överhuvudtaget så är jag skeptisk när det gäller dessa utlandssvenskar*. Sitter där i utlandet med låga skatter och röstar på moderaterna, för att sedan när det kniper komma viftandes med sitt svenska pass. Morr. Hellre rösträtt till Mohammed med närlivsbutiken säger jag!

Enkelt att få- enkelt att skrivas av när man flyttar utomlands. Den som betalar skatt ska ha rättigheter i det land där det sker- inte någon annanstans.

För att inte tala om vintersportare som bor i Monaco, eller andra fullständigt orimliga platser för sådana...

* Gäller givetvis inte SIDA-personal och andra med rimliga skäl till utlandsvistelse.

Korrigering: Här finns en alternativ beskrivning av Östbergs historia. Ingen aning hur korrekt den är, jämfört den media skapat, men intressant i alla fall!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hm, fast människorna som sitter utanför Sverige och slipper svensk skatt brukar väl ändå inte rösta på M, utan på de mer socialistiska partierna? Iom. att personen ändå inte behöver betala de enorma skatterna.

Anonym sa...

Det finns många skäl varför man blir utlandssvensk. Jag skulle faktiskt tro att skatter inte är ett speciellt viktigt. Det ylas mycket om det men det är nog mycket av ett "the squeaky wheel..." fenomen. Många (jag själv inräknad) har "blivit kvar" utomlands av arbetsmarknadsskäl (inom vissa yrken finns det helt enkelt inte speciellt många tjänster att söka i Sverige). Att påstå att vi skulle vara mindre Svenska bara för det tycker jag är lite väl magstarkt, simplistiskt och om man skulle kunna få lov att vara direkt: oförskämt. Det (vem som "är Svensk") har faktiskt en hel del att göra med hur du ser dig själv, var/hur dina "rötter" (aktivt, inte i släkforskninghänseende) finns. Och, bara så du vet: Fast jag har röstat i alla val sen jag flyttade har jag aldrig röstat på M.

Walle sa...

Ja,ja. Till Anonym 5:47 så får jag väl erkänna att det finns ett visst mått av avundsjuka inbyggt i min antipati mot utlandssvenskar. Likaså att inlägget inte är helt stringent skrivet.

Inte när det gäller ekonomnissar i London, men när det gäller dem som har haft möjligheten att fly undan den svenska vintern. Särskilt här i sydsverige så är den ju mest en förbannelse...

Vidhåller dock att man bara ska ha rättigheter i ett land åt gången.

För övrigt ska jag nog ta tag i det här med anonyma skribenter. Nog för att jag har få som kommenterar, så jag är tacksam för det lilla, men störande är det! Lite "den som viskar han ljuger" över det hela.