lördag, april 18, 2009

Olof Palme vänder sig i sin grav...

Alltså, det här är så fruktansvärt pinsamt att jag saknar ord, funderade på att låta bli att skriva något, men kände att jag måste.

Regeringens sämsta minister gör det igen. Den här gången går "integrationsministern" Nyamko Sabuni ut på den storpolitiska arenan i stället för att hålla sig hemma i Sverige. Att ägna större delen av sin politiska kraft åt att svartmåla stora invandrargrupper i Sverige är illa nog, men nu har hon bestämt sig för att skämma ut Sverige inför stora delar av världen.

Anledningen är att hon väljer att bojkotta FNs kommande möte om rasism i Geneve (läs tidigare inlägg). Som jag skriver i det inlägget så finns det EN seriös invändning inför konferensen; dilemmat kring smutskastning av religion (läs Islam) och kopplingen till yttrandefrihet. Just den frågan har tydligen EU med viss framgång lyckats förhandla med vissa muslimska stater.

De egentliga problemet tycks i stället vara detta (ordagrant från DNs artikel som länkas ovan:
"En annan stötesten är en punkt i utkastet till slutdeklaration som stipulerar att bosättningar — som de israeliska på Västbanken — är tätt sammanbundna med rasism. Bosättningspolitiken i Mellanöstern kritiseras visserligen allmänt, men länder i västvärlden ogillar att de ses som utslag av rasism.

Dessutom finns det missnöje med den vid första anblicken harmlösa formuleringen om att slavhandel, apartheid och kolonialism aldrig får falla i glömska. Britterna fruktar att folk i tidigare kolonier ska kunna kräva ersättning å sina koloniserade förfäders vägnar, rapporterar nyhetsbyrån Ritzau."


Jag frågar mig bara: VAR finns problemet i detta ur ett SVENSKT perspektiv? Att kolonialismen hade med rasism att göra fick jag lära mig i skolan av bland annat en moderat historialärare, så det kan ju inte vara så kontroversiellt.

Att peka på en rasistisk koppling mellan att bygga inhängnade, beväppnade bosättningar för EN UTVALD ETNISK GRUPP i ett (ockuperat) område som i stort uteslutande bebos AV EN ANNAN ETNISK GRUPP, är det problematiskt? Ingen hederlig människa kan ju hävda något annat!

Det riktigt pinsamma blir också när hon pekar på att vissa odemokratiska krafter ska delta, som Irans president. Okej, nu anammar Sverige alltså Bush doktrinen om att inte träffa dem som tycker annorlunda. DET är ju en mogen syn på omvärlden! Att visa sitt demokratiska sinnelag genom att INTE delta på en demokratisk konferens där man diskuterar kanske det största hotet mot demokratin, rasismen, det ger ju en bra bild utåt.

Sverige lojaliserar sig helt och fullt med EU på ett pinsamt sätt. Hoppas det finns några hederliga borgerliga röster där ute som törs resa kravet på Nyamko Sabunis avgång!

Ska så fort jag orkar skriva ett inlägg om fritt vårdval och läkarbrist.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ett utmärkt inlägg!

Anonym sa...

bra inlägg,
håller med, men saken är att skulle forna kolonier kräva reparationer retroaktivt så är det kört för västvärlden. de vill göra allt för att dölja sin blodiga historia.. sabuni är ingen självständig minister, hon går ju på order, det ju så uppenbart. denna handling säger bara att "demokrati" är bogus..

Anonym sa...

re anonym

Visst koloniserade väst världen senast...men det har väst erkänt...vilka har i övrigt koloniserat andra???...det är inte erkänt av dessa, och kommer förmodligen aldrig att erkännas heller - det är ett starkt skäl till att ett östligt land int ekan komma närmare väst...

/
Anonym 2

Anonym sa...

Om det inte finns några raser så kan det inte heller finnas rasism.

Thomas sa...

"Olof Palme vänder sig i sin grav..."

Det gläder mig! Det är ett tecken på att Sverige är på rätt väg.

Swimsuit Issue sa...

Vad sägs om att även alla offer för förintelsen också vänder sig i sin grav.

Anonym sa...

Man ska vara med och påverka inte vara hemma och leka viktig. elina