lördag, september 15, 2007

Mediaskandal!

Førbereder ett længre inlægg om ett katastrofalt beslut i FN:s generalførsamling nu i torsdags. Vill bara med detta inlægg fæsta uppmærksamheten på att beslutet har skett. Læs på sametingets hemsida eller gå in och se fredagens sændning av Oddasatt.

Læs føljande stycke och ni inser den veritabla skandalen att vår såkallade "riksmedia" totalt ignorerar vad som hænder norr om Uppsala. Vare sig långa Rapport eller Aftonbladet har något om det.

Læs detta och inse vad det innebær før svenska staten, privata føretag och utvecklingen i Norrland øverhuvudtaget:

I tillägg till rätten till självbestämmande lägger vi stor vikt vid de progressiva skrivningarna i deklarationens artiklar gällande urfolkens rätt att äga, bruka och kontrollera land, territorier och naturresurser. Deklarationen proklamerar att Finland, Norge, Ryssland och Sverige inte längre kan betrakta landområden som samerna traditionellt brukat som statens eller någon tredje parts egendom. Deklarationen förpliktigar staterna att erkänna att samerna är ägare av traditionella landområden och naturresurser. Detta innebär exempelvis att samisk mark inte längre kan användas för industriella eller andra ändamål utan att samerna i förväg informerats och gett sitt oberoende samtycke, utan att de själva direkt har något att vinna på sådant resursutnyttjande.

Detta ær alltså inte viktigt anser stockholmarna i mediaværlden. Ska jag som norrlænning vara beroende av propagandistiska Oddasatt før att få information?

Inga kommentarer: