lördag, september 15, 2007

Leve USA!

Trodde jag aldrig att jag skulle skriva... Frågan ær varfør Sveriges nya høgerregering inte gjorde som sitt stora føregångsland nær det før en gångs skull var læmpligt? Istællet røstade man før det hær. Kortstory vad det innebær från sametinget hær. USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland røstar emot, inte Sverige. Så skulle det inte låtit om det var ert (øverklassen i Stockholm) sommarnøje i Båstad som skulle ges tillbaka till Danmark før att bli naturreservat!

Vi sitter alltså med en høgerregering som godkænner en konvention som hotar den privata æganderætten. Enda anledningen till att de gør det måste vara før att det lægger grunden før en enorm øverføring av mark och kapital från staten till semi-privata hænder. Det ær ju en privatisering och det ær ju bra, eller.

Det hela kan ju bero på att regeringens moderat- och folkpartiledda UD folk inte har en aning om vad som finns norr om dalælven førutom "såssar och kåmunister". Dæremot vet de att i de fina salongerna i storstan så låter det så fint det dær med att stå upp før urbefolkningens rættigheter...

Inga kommentarer: