måndag, februari 25, 2008

För dåligt Ung Vänster!

Utav någon anledning har ett utmärkt inlägg , signerat Taher Pelaseyed (16/1) på Ung Vänsters officiella blogg, hamnat överst på Bloggvänsterns lista över nya blogginlägg.

Det är ett intressant debattinlägg om en serie - "Fredsstyrkan" som jag inte har sett (är ju i utlandet). Emellertid så finns det en del retoriska poänger i debattinlägget som jag kan förstå svider hos bl.a. de som deltar i den svenska FN-styrkan. Att jämföras med USA-trupp är väl knappast något som den genomsnittslige svensken, med eller utan uniform gillar? Det har också mycket riktigt kommit ett gäng kommentarer på texten. Vissa av den klassiska skolan "öh- dra till nordkorea jävla kåmunister...", men också en del seriösa med intressanta synpunkter.

Flera av de kommentarerna skulle kunnat lett till en fin studiecirkel om Afghanistan för oss som inte är så insatta. Detta om Ung Vänster - genom 2:e vice ordförande Pelaseyed eller någon annan - hade svarat på dem vill säga. Taher skrev inlägget 16:e januari. Efter det så är det en enda positiv kommentar (först i listan) och massa negativa. Det håller inte.

1. Det är bra att Ung Vänster tillåter kommentarer såpass friskt. Det är modigt och signalerar självsäkerhet. Det är inte ens alla individer som vågar tillåta det. T.ex. finns det Vänsterpartistiska riksdagsledamöter som inte gör det.

2. Jag råkar veta att bägge vice ordförandena har det som ett ideellt uppdrag. Tiden kan vara knapp. Samtidigt har ett flertal nya inlägg producerats sedan dess.

3. En organisationsblogg är något annat än en individuell blogg. Man kan se kommentarer som en kommentar till organisationen. Seriösa inlägg bör bemötas, annars ser det ut som Ung Vänster saknar argument. Att det skulle vara fallet för Biström-Risslén, Pelaseyed, eller Gabrielsson, det tillåter jag mig att tvivla på.

/Messerschmidten.

(det är så skönt att stå utanför och titta in... :))

Inga kommentarer: