torsdag, februari 14, 2008

Dagens ankdam

Jag blir så lei när politik blir tjafs istället för politik. Det kan gälla att Laila Freivalds går på teater eller att Göran Persson "var bufflig". Det senaste bidraget i denna serien kommer från vårt grannland. Läs i Dabladet (Ap).

Kärnan i skandalen är att det visat sig att Barn- och jämlikhetsminister Manuela Ramin-Osmundsen visat sig umgås i samma kretsar som den nyutsedda barnombudsmannen (kvinnan). Okej. Vi pratar kultureliten i den oerhört stora staden Oslo och någon är förundrad? Så här: Menar de som nu hetsar att hon och regeringen skulle utnämnt någon KD-tant från nordnorge för att garantera att några kontakter inte fanns?

Seriöst- i Norden går det inte att undvika ett visst mått av "jäv". Alla känner alla. Däremot är man inte VÄN med alla, vilket vissa uppenbarligen har svårt att förstå i debatten. Att vara på samma fester då och då gör en inte till nära vänner.

Sedan att det hela säkert är extra spännande för att ministern är utlandsfödd (Frp myser) eller för att hon tillhör Oslo-gräddan (alla andra myser), det får ändå räknas som irrelevant.

Inga kommentarer: