fredag, augusti 24, 2007

Sådana är de...

Lite skadeglatt kan jag konstatera att Höyres ordförande i Oslos kommunstyre har tvingats att avgå ett par veckor i förtid (ställde inte upp till omval). Som den goda överklassäckel han är så blev han avslöjad med hemligt konto i Schweiz. Dylik skattesmitning ser inte så bra ut när man har i uppgift att företräda medborgarnas intressen. Han vägrar alltjämt att erkänna exakt hur mycket han myglat undan den norska skattemyndigheten.

I senaste opinionsmätningen dyker Höyre. Effekten av hans avgång är också att Frp nu får ordförandeposten tillfälligt i Oslo. Mysigt.

Hans efterträdare som listtopp för Höyre, Fabian Stang, är en advokat. Låter väl bra, det är ju John Edwards i USA också? Advokater har ju god utbildning och en bra insyn i samhällets problem och den orättvisa rättvisan, kan man ju tycka. Skillnaden är bara den att Fabian Stang är företagsadvokat. Han har alltså jobbat med att försvara företag mot såväl myndigheter, som (vilket verkar viktigare) mot enskilda "små" människor... Nu får han också anklagelser riktade mot sig för att ha hotat och överhuvudtaget spelat smutsigt för att få anklagelser att försvinna från sina mäktiga klienter.

Känns skönt med ett höger parti som så tydligt står upp för sina traditioner - att vara överhetens parti.

För övrigt är det starkt irriterande att Facebook verkar vara nere!

Inga kommentarer: