måndag, augusti 06, 2007

Åh det ær så synd om dem - not

Jaha, nu har ett gæng førvirrade ungdomar, a.k.a. drægg, slagit till igen. Den hær gången i Angered, i utkanten av Gøteborg. Jag væntar bara på att socionompacket i såvæl mitt eget parti som bland medelklassens førståsigpåare inom kulturvænstern øverlag, nu ska komma med några djupa analyser om hur illa stællt det ær uti i førorterna och om hur svikna dessa mænniskor har blivit osv.

I denna reaktion så har de då tagit till lika konstruktiva metoder som dræggen i Paris gjort. Nu går det førståss inte att jæmføra nær 6-12 drægg skjuter vilt omkring sig och slår sønder skola, café och allaktivitetshus(sic!) med mer omfattande upplopp. Saken ær densamma - drægg som slår sønder.

Nu ær det sjælvklart så att det hela ær ett resultat av ett samhælle i førfall. Segregation, førsæmrade skolor och bristande framtidstro før de mest utsatta i samhællet. Jag ær 100% bakom "mer fritidsgårdar och bættre bostadspolitik" linjen, men grejen ær att det krævs lite repression i andra ænden också. Alla de som med lika taskig bakgrund væxer upp och sliter i skolan eller jobbar ihjæl sig i førældrarnas lilla kiosk - vad sænder vi før signal till dem nær vi daltar med packet?

Precis som i Frankrike så kommer høgern tjæna på detta, inte minst høgertomtarna i Sverigedemokraterna. Det ær dags att vænstern slutar dalta med pack. Oavsett bakgrund så måste folk bete sig som folk, annars ær de något annat. Precis som stenkastande anarkister så ær de nyttiga idioter åt reaktionen.

Sverige behøver både fritidsgårdar och uppfostringsanstalter, typ.

(visar det sig att det var Blå stællet de slog sønder så ær kanske ænnu hårdare ord berættigade. Åk till Ørgryte & slå sønder om ni nu ska gøra det, idioter)

Edit: Nu var det inte kulturhuset Blå Stællet, utan något som kallas før Ekløvet och som anvænds av bland annat PRO. Fortfarande gæller dock mina åsikter ovan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det här var nog det bästa inlägget genom tiderna... Håller med i vartenda ord! (om du har dessa åsikter i riksdagsvalet 2010 så kan du räkna med personkryss från min sida!)

Walle sa...

Om jag är kvar i partiet då... Lite impopulärt i vissa kretsar och tycka sådant här. Gött att du är med på workingclass linjen Janne!