fredag, augusti 03, 2007

Halt- nu ræcker det!

Så har då vægverket slagit till igen. På aftonbladet.se går det att læsa att de vill øka øvervakningen av oss bilister. Inte nog med fartkamror ska ta vackra foton av oss hela tiden - nu ska de också kunna ge oss bøter før vad vi gør mellan kamrerna.

Nu ræcker det. Farthysterin går før långt. Mycket mer handlar om førnuft, væder, nykterhet och vægstandard. Jag skulle aldrig drømma om att køra før fort på en femtiostræcka inne i ett bostadsområde, men på en lång fin rakstræcka en vacker sommardag- æh, vad gør det?

Det handlar emellertid inte bara om mitt personliga nøje, att kunna køra fort, det handlar också om det rimliga i att øka øvervakningen genom att spara information och kunna samkøra olika kamror. Lite 1984. Vad kommer sedan?

Några åtgærder som jag tror skulle gøra mer nytta:

- Kraftig økning av alkotestandet (oj då det kostar pengar), gærna kvællar och helger.
- Se øver hastighetsbegrænsningarna, skillnaden mellan dåliga och bra vægar, samt osækra och sækra områden ær før små. Nær en slingrig skitvæg i norrland har 90 och en bred, trefilig motorvæg har 110 ær något fel. 70/80 respektive 120/130 kanske?
- Bættre vægar, vægræcken, två+en stræckor, m.m. Ojdå, det kostar ju också pengar. Dessutom væcker det en ohederlig allians mellan gnælliga bønder och miljømaffian...

1 kommentar:

Daniel sa...

Helt rätt! Istället för fler och samkörda vägkameror, mer poliser ute och kontroller av nykterheten! Värt att notera kan vara att det lågintensiva kriget mot Norrland (som får sin kontinuation i och med nyliberalismen som slår mot den svenska periferin)synliggörs mycket genom vägverket och vad dom (inte) gör för vägarna uppe i Norrland. Det är inte bara skrämmande utan också livsfarligt!