söndag, augusti 05, 2007

Edwards fick in en fulltræff på Clinton

Amerikas proggresiva bloggare har før tillfællet ett stort konvent i Chicago. I samband med det så uppmanade Edwards alla de andra demokratiska presidentkandidaterna att inte ta emot pengar från lobbyister i Washington. Lite populistiskt så pratar han om att gøra demokraterna till folkets parti igen osv.

I vilket fall så frågar han fru Clinton om hon ska sluta ta emot pengar från lobbyisterna - hon sæger nej och anger bl.a. som anledning: "de representerar vanligt folk också". Edwards svarar blixtsnabbt genom att fråga den stora publiken vilka av dem som har en lobbyist anstælld. Stort skratt i salen.

Sedan att det ær lætt før Edwards, med hans agenda så undrar jag vilken "bigbusiness" som skulle ge honom pengar? Det ær væl i och førsig det som ær poængen.

Har letat efter en filmsnutt om det hela, men inte hittat någon æn, hær kan du leta efter en sådan. Hær hittar du lite pro-Edwards kommentarer om debatten. Hær hittar du en chat med Edwards.

Jag vill inte låta lyrisk, men en amerikansk presidentkandidat som pratar om fackføreningar i var och varannan mening måste vara ett bra alternativ!

2 kommentarer:

Anders Eriksson sa...

Tyvärr verkar det som att han inte får kampanjen att lyfta. Han kommer inte över de 14% han snittar i nationella polls för primärvalen. Men jag vet att han hade fått min röst, i alla fall.

Björn Fridén sa...

Men det finns ju en viktig poäng i att inte ta emot pengar från lobbyister. Demokraterna behöver något nytt, och ett sådant steg vore verkligen radikalt.