lördag, mars 28, 2009

Törs NÅGON lita på Miljöpartiet?

Högeryttern Per Gudmundsson (PG) skriver i SvD en kolumn med rubriken "Törs mittenväljaren lita på Miljöpartiet?"

Anledningen till hans oro, eller snarare skadeglädje, är att Mp:s högerytter (känd friskolevurmare från förra mandatperioden) Mikaela Valtersson hårt kritiserat Socialdemokraternas måttliga förslag om vissa skattehöjningar för de som har råd.

PG har dock rätt i att det knappast går att lita på att Mp lyckas hålla emot i frågor kring förmögenhetsskatt och värnskatt. Självklart kommer Mp att förhandla bort det mot att komma på något nytt sätt att jävlas med landsbyggdsbefolkningen, t.ex. höjd bensinskatt eller förbud mot fritidsjakt...

Det komiska kommer senare i PGs inlägg:
"Tyvärr sätter Socialdemokraterna siktet väl lågt. De föreslår höjd skatt för ”dem med riktigt höga inkomster”. Det betyder i praktiken att folk som i andra civiliserade länder betraktas som välbeställd medelklass – som lite högre mellanchefer, ingenjörer och arbetsledare – straffas för sina ambitioner. Östros och Sahlin har inte ännu kommit fram till var gränsen ska ligga, men menar att de som tjänar ”närmare en miljon kronor om året” kvalar in. Om det är ”riktigt höga inkomster” är det begriplipt att arbetarrörelsen saknar ord för vad Wanja Lundby-Wedin håller på med."

Det visar snarare att PG inte riktigt har koll på vad en ingenjör eller en arbetsledare tjänar! För att tjäna 1 miljon om året ska man alltså upp i en månadslön på närmare 85 000 kronor! Jo, PG, det är RIKTIGT mycket pengar. Har en känsla av att min far och hans fru, som bägge allt får räknas som mellanchefer gärna skulle vilja att PG hade rätt...

Som sagt, en sak har dock PG rätt i: Miljöpartiet är ett konsekvent opålitligt parti. Som vänsterliberaler så saknar de en stabil politisk kompass. Ser man inte maktstrukturerna i samhället så blir man naiv och slinker än dit och än hit.

Inga kommentarer: