tisdag, mars 17, 2009

Still going wrong- påven vill stoppa HIV/AIDS med bön

Då är påven och Vatikanen ute och fortsätter sitt korståg mot vetenskap och sunt förnuft. Läs artikel i SvD. På sitt allra första besök till Afrika sedan han installerades som påve så var givetvis AIDS ett högaktuellt ämne på denna drabbade kontinent.

Omvärlden uppmärksammade starkt som vissa sydafrikanska politikers inställning att Aids ENBART är en fråga om fattigdom, lika starkt borde det uppmärksammas att påven menar att pengar INTE kan användas i kampen mot AIDS.

Självklart innebär fattigdom en ökad risk för dålig utbildning, prostitution, orent blod på underfinansierade sjukhus, m.m. På så vis har jag faktiskt STÖRRE respekt för dessa sydafrikaners åsikter än för påvens.

Påven och Vatikanens korståg för att slå vakt om tusenåriga traditioner påminner inte så lite om andra otrevliga rörelsers linje. Drabbas gör kvinnor, barn och sjuka.

Kondomer, utbildning och byggandet av ett civilt samhälle som ger alternativ till prostitution kostar pengar. På samma sätt kostar sjyssta sjukhus pengar. Sorry Påven.

1 kommentar:

Anonym sa...

Mera Vetenskap. Här beskrivs nästan Påvens sjukdom:

http://www.terrorismawareness.org/islamic-mein-kampf/