tisdag, mars 17, 2009

Ryssar saknar humor och GENAST visar sig ryssfobin i all sin prakt. Som vanligt!

I denna briljanta artikel från SvD så framgår det att ryssarna inte tog vårt lilla skämt under melodifestivalen på rätt sätt. De ser inte att det minst lika mycket är ett skämt om svenskars inställning till Ryssland som om Ryssland självt. Efter lite diskussioner så menar nu ryska ambassaden i Stockholm att det hela är utrett. De har fått en ursäkt. Självklart menar jag också att det är stor skillnad om lilla Sverige med en relativt rimlig relation till Ryssland gör en sådan här grej, än om USA skulle göra det. Ironi och skämt riktade uppåt är som alltid roligare än när den pekar neråt.

Så långt allting gott. Nu kommer det en massa kommentarer, från diverse rysshatande högertomtar. Värst är givetvis någon som kallar sig "Tokmoderaten". Han menar bland annat:
"En ambassad som vill att Sverige gör avsteg från vår grundlagsfästa yttrandefrihet och spärrar in komiker vars humor "Ivan" inte förstår... Om jag vore Dorsin skulle jag framöver akta mig för att dricka tea med någon som bryter på ett slaviskt språk."

Suck. Ett litet kraftuttryck och de skriker genast att Ryssland är den store satan. Utgår från att han aldrig sagt att någon är "sjuk i huvudet"? Lite senare gör han ett grundfel när han antyder att det är Ryssland som fått bort Georgiens bidrag. Nej, det är EBU som övernationellt organ som fått det. Det är inte tillåtet med politisk propaganda, som dessutom är riktad som personpåhopp, i tävlingen...

5 kommentarer:

Anonym sa...

sverige får stanna hemma med sin opera detta år
rasister är INTE VÄLKOMNA

Anonym sa...

Sverige har en över 300 år gammal russofobisk tradition inte konstigt att SVT spelade på samma falska och unket rasistiska strängar som den gravt vinklade nyhetsförmedlingen därifrån.

Om israel vinner, varför inte skämta om apartheidmurar arabhat och folkmord och fördrivning av icke-judar eller kutryggiga giriga judar med kroknäsor då? Ett litet skämt tål de väl? Hahahaha.......

Eller Engelsmännen om de vinner så kan vi ju skämta om deras nykoloniala ockupationssoldater som mördar ockuperar och bombar i mellanöstern eller om feta fotbollshuliganer. Förstår du vart jag vill komma?

Detta var INTE roligt utan ett rasistisk uttryck förmedlat av svensk television.

Anonym sa...

Precis.

Varför skall Ryssland se en gravt rasistisk karikatyr som "humor" (i ett familjeprogram dessutom) från ett land vars politiker ständigt bjäbbar och gläfser om "hotet från öst"?

Bildt ser ju ryssar i varenda buske och är inte sen att påpeka det. Freivalds tyckte som sina forna landsmän i lettland att ryssarna skall hålla tyst när balterna håller sina nazi-parader och skändar gravar över de som befriade oss från fascismen.

SVT själva måste hela tiden köra ner i halsen på oss hur "fria och obundna" de är. Hur det står till med den saken såg vi i €U-valet -94 och i varje större politiska händelse av vikt då de bokstavstroget går den anglo-amerikanska linjen...

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Walle sa...

Herregud, ska det vara så svårt att skriva rimliga inlägg? Flera av kommentarerna ovan är rent värdelösa, dessutom anonyma.

Det borttagna innehöll personpåhopp. Hade möjligen fått vara kvar om idioten ifråga hade stått för sitt påhopp...