tisdag, mars 24, 2009

Tack och hej Lundby-Wedin!

Alltid trist med drev. Det är ganska lätt också att se det bejublade hånet hos diverse borgerliga (åsiktsmässigt eller bara klassmässigt) journalister och debattörer över att kunna sätta åt den kanske (tills nu) starkaste kvinnan i svensk politik.

Att detta är tragiskt och patetiskt och att man försöker svärta ner hela LO för att dess ordförande uppenbart sovit sig igenom ett välarvoderat uppdrag hos AMF är ganska givet. Liknelserna med Stig Malm är uppenbara. Så blandar man bort korten, för att slippa diskutera sakfrågan: Det samhällssystem som möjliggör vansinniga ersättningar åt eliten och som inte ser det som ett problem, men som pratar om "oansvariga" lönekrav från vanliga knegare.

Vad som står på högerns agenda i drevet mot ordförande Lundby-Wedin är alltså uppenbart, men vad tänkte fru ordförande med?

Läs gärna vad Kjell Hanseklint (metallare och Vänsterpartist från Skellefteå) har samt vad Björn Elmbrant (Dagens Arena) har skrivit.

Snälla, än har jag inte sätt någon som skrivit något kvasifeministiskt som utgår från att hon skulle vara offer för någon sorts sammansvärjning. Låt oss slippa något dylikt. En maktmänniska satt i 24 styrelser och missade att sätta sig till motvärn i en viktig fråga i en av dem. Trist och föga förvånande. Det som gör mig spyfärdig är förstås de hycklarna som aldrig egentligen varit mot överhetens lyx och som nu kastar sig över Wanja Lundby Wedin. Ingenting är nytt, likheterna med Stig Malm är större än olikheterna, som kön.

EDIT: Här kom det: Det är sååå synd om Wanja. Suck.


Jag tror inte att hon är ett monster, inte ens egentligen särskilt dålig. Hon har bara missat att göra sitt jobb ordentligt.

Just det ja, en länk till en av alla dessa artiklar om det, från DN. En intressant sak som slog mig är att Christer Elmehagen (VD) och Ingvar Skeberg (vice VD)från AMF som flyttade sina pengar från AMF innan saker och ting rasade ihop, de måste vara väldigt tacksamma mot Lundby-Wedin, eftersom de kommit billigt undan tack vare denna uppmärksamhet.

Inga kommentarer: