onsdag, mars 25, 2009

Ytterligare en högerregering faller under pågående kris

Så var det dags för Tjeckien (Läs Aftonbladet). Europas högerregeringar verkar mest påminna om tio små neger pojkar för tillfället! Lite humoristiskt att EU:s ordförandeland står mitt i en politisk kris. 96 mandat för regeringen, 97 för oppositionen (sossarna+kommunisterna) samt 4 oberoende (avhoppare från regeringen). Vad göra åt detta?

Har vi tur så blir det en Isländsk utveckling där kaoset och krisen kraftigt gynnar vänstern. Det tjeckiska kommunistpartiet (eller rättare sagt Böhmens och Mährens kommunistiska parti) är ett av EU:s starkaste och en viktig del av GUE/NGL, vänstergruppen i EU-parlamentet.

Ett regimskifte i Tjeckien kanske också kan påbörja upprensandet i de märkligheter som hänt de senaste åren i Tjeckien. Tänker speciellt då på att landets (då) största ungdomsförbund, ungkommunisterna (KSM), är förbjudet att verka. Inte för något de gjort, utan för att de kräver något så pass läskigt som att vilja avskaffa det privata ägandet av produktionsmedlen. Oj. Farligt. Vi pratar om formuleringar som det svenska statsbärande partiet hade tämligen länge...

Måste också säga att det vore riktigt roligt om Obama kommer till EU och ordförandelandet inte har en stabil regering. Goa signaler det sänder ut! :)

Inga kommentarer: