torsdag, maj 14, 2009

Stora Höga utan hyreslägenheter 18/5?

Lite diskret är Stenungsunds kommun på väg att ta ett mycket ödesdigert beslut. Den 18/5 har kommunstyrelsen möte för att behandla en begäran från allmännyttiga Stenungsundsbostäder om att få sälja ett antal lägenheter i Stora Höga.

Tyvärr finns inte särskilt mycket information på internet. Kommunala bolag har ju inte riktigt samma öppenhet som nämnder...

Dessa framtidsinriktade borgerliga äldre män har alltså beslutat att be kommunen om tillstånd att sälja ut det enda hyresområdet i ett överetablerat område i Stora Höga som heter Getskär. Mitt bland diverse massproducerade villor ligger ett litet område med hyresrätter. Nu har det bildats en bostadsrättsförening som vill köpa "sina" lägenheter. Som vanligt kommer dessa då få köpa dem förmånligt, de som har råd då förstås. Kommunen förlorar pengar och i framtiden stänger man dörren för hyresboende i området. Det hela är minst sagt upprörande!

Heder till de två socialdemokratiska ledamöterna som reserverade sig. De kommer få stöd i kommunstyrelsen (0428/09) nästa måndag den 18/5 av vänsterpartiets Birgit Löfkvist. Bra! Måtte borgarna besanna sig!

Andra heta lokalpolitiska frågor just nu är:

- borgarna vill exploatera Svartedalen för att göra Ålevatten till vattentäkt. Oerhört tveksamt.
- Halvera den kommunala musikskolan.
- Införa "fritt" val inom hemtjänsten.

Finns en del annat som bubblar under ytan. Håller på att sätta mig in i vad som är viktigt lokalt, har just insett att en kommun inte behöver vara stor för att ha spännande lokalpolitik!

Inga kommentarer: