onsdag, juni 06, 2007

I midnattssolens land...




Västra Stokmarknes, med fjällen i bakgrunden. Det här är ingen turistbroschyr, så här vackert är det! Det som syns i mitten av bilden är Vesterålens sjukhus. Själva "centrum" ligger lite till höger om bilden.







Östra Stokmarknes, med mycket sämre bild... Vid krysset som knappt syns bor vi (jag och de två brudarna från Dalarna) strax bakom Hurtigruttens hus. Bakom den stora röd-svarta båten brukar Hurtigrutten-båtarna lägga till.

Som sagt var- det är lätt att bli bekväm här. Bor 15 minuters långsam promenad från jobbet, äter mina måltider där. Det enda som inte är klockrent är att jag inte kommer åt något bredband hemma, men lösningen är nära! Närmsta granne är den charmiga lokala puben "Rödbrygga", känns som en riktig sådan där landsortspub i dess bättre mening. Nu har jag lösenordet till deras trådlösa internet. Så en öl och surfning fungerar fint!

För övrigt är ryktet om de vansinniga norska priserna en aning överdrivet. Det är inte billigt, men inte kostar en öl 100 NOK som vissa antytt. Här i en håla kostar en öl 45-55 i allmänhet. Bortsett från växelkursen så är det som vilken svensk småstad som helst.

Detta var kanske inte så vettigt, men en liten inblick i mitt nya hem. Skönt med en EU-fri sommar...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Heh, seen one seen them all. Varenda norsk stad ser verkligen exakt likadan ut.

From Sweden with Grief sa...

Mmmm, avundas dig! Ska traska hemma här på östgötska slätten mesta delen av sommaren!:) Ha det gott du!

Walle sa...

Det svenska ordet "stad" ær synnerligen øverdrivet nær det gæller Stokmarknes. Samhælle ær rimligare beskrivning. Påminner mycket om Vilhelmina by the way.

Sara Helen sa...

det ser grymt fint ut, du!