torsdag, december 13, 2007

Rundtur i Härryda

En skön dag går mot sitt slut. Åkte i dag på en rejäl rundtur i min gamla hemkommun tillsammans med min mor. Med P4 pålitligt skvalande i bakgrunden körde vi gamla Rv 40 mot Mölnlycke, Landvetter (både nya och gamla), Härryda och Sandsbacka/Mossbacka/Eskilsby.

Väldigt mycket var sig likt. Som vanligt hade mest ändrats i Mölnlycke. Undrar när kommunen ska byta namn? Kommungubbarna satsar ju ändå bara på Mölnlycke. Ett helt nytt torg med Systembolag och grejer! Därefter var det Landvetters tur där vi hann se gamla Landvetter med det nya kapellet vid kyrkan. Jättefint! Ligger precis vid Landvettersjön (Gröen). Sedan for vi mot Härryda, via Backa och mormor-morfars fd hus som nu är nerrivet och ersatt med ett fasansfullt fult rött hus med en minimal tomt. När vi närmade oss Härryda så var det som att tas 20 år tillbaka i tiden. En nedlagd affär, en utbyggd skola och en pendelparkering var väl det enda nya i centrala Härryda. När vi sedan körde upp längs Härsjödammsvägen och tittade på vårt gamla hus i Å, så var det glädjande att det var bättre behållt än huset i Backa. När vi sedan närmade oss Rya och Härskogen upptäckte vi att P4 ville ge oss en pik om att vi var för långt ut i skogen då Radio Göteborg försvann och ersattes av Radio Sjuhärad...

På det hela taget en riktigt trevlig dag i nostalgins tecken!

Kvällen ägnade jag åt att boka resan till Svalbard. Totalsumma 2236:- och då innehåller det:
- Swebus till Oslo (tåget hade dåliga avgångar rent tidsmässigt)
- Övernattning på pensionat/hotell i närheten av Gardemoen
- Transfer till Gardemoen
- Flyg till Longyearbyen.

Relativt nöjd faktiskt! Det tog dock lite tid. Hittade ingen sökmotor som kunde ge mig de hotell som var i närheten av flygplatsen.

Inga kommentarer: