onsdag, december 12, 2007

Högerspöket Åsbrink går igen...

Den här gången som ny chef för Försäkringskassan efter att den tidigare chefen Inger Efraimsson avsagt sig uppdraget i protest mot regeringens politik.

Det hela är lite roligt, eller tragist. En tjänsteman avgår för att politiken är för människofientlig och istället träder glatt en villig representant för kanslihushögern in för att ta över. Knappast en utnämning som SAP är glada för. Helt plötsligt bör alla eventuella dubier om vem som var den "gode" i fajten mellan Erik Åsbrink och Göran Persson vara undanröjda. Eller för att citera Frank Gunnarsson från P4 programmet "Bland pärlor och svin":

"Nu tjatar media om stackars lille Åsbrink, om att Persson skulle vara grabbig. Grabbig? Det handlar om att Åsbrink är det största högerspöket i hela regeringen..."

Ber om ursäkt, att jag inte får till citatet helt rätt, men vem kunde ana att Frank Gunnarsson* skulle få så rätt? För övrigt så tycker jag att fd SAP-ministrar borde ha självkännedom nog att sluta kalla sig för socialdemokrater när de inte är det. Som Kjell Olof Feldt och Erik Åsbrink.

* För den som mot all förmodan inte vet vem Frank Gunnarsson är så var han (en av) P4 Göteborgs störste profil genom tiderna. Han höll i programmet "Bland pärlor och svin" som gick ut på att folk ringde in, snackade lite skit och så spelade han en önskeskiva. Grejen som gjorde Frank så bra, var att han inte bara pratade om väder och vind- han lyckades lägga in politik i det hela. Ringde du in och klagade på vädret så kunde han säkert argumentera för att det var regeringens fel. För oss som gillade Frank Gunnarsson var det ganska lätt att se att han inspirerat till ett mer kännt humorprogram - Veiron i ottan i Nile city. Frank var snudd på lika rolig. Skämtet om mercedes i Stockholm och spårvagn på hisingen förekom ordagrant i Franks program... Det går också att mistänka att prgorammet Frank, som sändes från Göteborg i P3 är en hyllning till Frank Gunnarsson.

Helt enkelt- en kulturpersonlighet över det vanliga. Jag har i perioder försökt få tag på gamla avsnitt av programmet, men inte lyckats. Varken hos P4 i Göteborg eller Stockholm finns de sparade. Om någon har några avsnitt sparade är jag grymt intresserad.

1 kommentar:

Anonym sa...

Måste ju gå att få tag i de gamla "Bland pärlor och svin" avsnitten på nåt sätt. Dom var ju heelt underbara, Frank var en riktigt jordnära rak och ärlig radiopratare. Han kan la återanställas? =)