torsdag, mars 15, 2007

Fy fan för regeringen

Lagen om anställningsskydd (LAS) ska ändras så att det ska bli lättare för arbetsgivaren att bara ge tillfällig anställning under så länge som 24 månader. Hotell- och restaurangfacket, vars medlemmar är de som är hårdast drabbade av arbetsgivare som bara ger tillfälliga anställningar, är mycket kritiskt. Det ska bli svårare att få fast jobb för tiotusentals hotellstäderskor, restaurangbiträden, servitriser och andra.

Förslaget är givetvis ytterligare ett steg i regeringens strävan efter att försvaga facket. Det finns inte någon rimlig anledning till att ett företag ska behöva mer än sex månader på sig att bedömma en nyanställning. En chef som inte vet vad en kille går för efter sex månader ska inte vara chef, punkt.

Argumentet att företaget måste kunna vara flexibelt är ju bara dynga. Den sist anställde, den de vill kunna säga upp efter att personen jobbat ett och ett halvt år, går att säga upp om ekonomin tryter. Ni vet, sist in- först ut. Med EN MÅNADS uppsägningstid. Sluta snacka skit och säg som det är - svenskt näringsliv och regeringen vill ha tystare arbetsplatser.

1 kommentar:

Frukostflingan sa...

Håller med dig, dåliga chefer och småskuttare har vi fått nog av inom restaurangbranschen!!!