lördag, mars 03, 2007

Dessa journalister...

Då har mellanskiktsmaffian slagit till igen. Högerns utrikesminister Carl Bildt har det ju stormat en del kring de senaste veckorna. Oftast av rimliga skäl, som att han har egenintresse i rysk olja, eller att han stödde Irak-kriget.

Nu har dock Bildt gjort något värre: Han har trampat på journalisternas ego. Han har behagat börja blogga. Ve och fasa! Han beskriver sin verklighet, med egna ord. Utan förment objektiv (socialliberal) tolkning via en välavlönad journalistkår. Aj, aj, aj... Hur skulle världen se ut om fler politiker gjorde som han?

Nej, journalisterna som i allmänhet sjunger marknadens lov får nog lov att acceptera lite konkurrens även på det här området! Dessutom slipper nu Bildt de jobbiga frågorna för denna nonsensdebatt.

Bra och smart jobbat herr minister!

Utrikesministerns svenska blogg hittar du här.
Hans engelska hittar du här.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Slipper de jobbiga frågorna???
Kolla på interpellationerna i riksdagen.

Såvitt jag vet har inte en vänsterpartistiskt företrädare fått några jobbiga frågor alls, någonsin.

(Man har gett upp.. Lite fläskande om solidaritet, jämlikhet och annat substanslöst snack får vilken journalist som helst att smälta, men löser inga problem..)

Walle sa...

Du har delvis rätt- medias lösning är alltsom oftast att ignorera (v). Dessutom finns det en koppling makt och granskning. Företrädare för (v) har ju aldrig suttit i regeringen.