fredag, november 17, 2006

Leva som man lär i den högre skolan...

Skandal!

Stockholm har ingen bostadskö. De har ett system som Vänsterpartiet är emot. Precis som i Göteborg så får såväl privata som offentliga värdar välja vem de vill. Det är förbannat upprörande att sossarna inte har satt stopp för detta. Ge oss en obligatorisk bostadsanvisningslag igen!

Ovanstående är politik. Att uppröras över att ett rikt äldre par bestående av en generaldirektör (som faktiskt måste vara i Fjollträsk i bland) och en fd statsminister följer systemet- eller snarare bristen på system, är däremot bara vad man har att vänta. Dessutom är lägenheten köpt i Anitra Steens namn.

Vad som är verkligt upprörande är att 60-70% tycker att ovanstående är mer upprörande än SVT:s patetiska sportfåne Sladjan som vräker ur sig sexistiska kommentarer om programledarna i Tramsgalan. Att de var för tjocka verkar huvudtesen ha varit. Hm... Ja, DET var ju det stora problemet med galan, att tjejerna var tjocka. Inte att juryn var inkompetent, inte att hela galan var gubbigare än den genomsnittsliga Rotary-klubben, nej, nej, inte alls.

Men återigen. Om nu dessa 60-70% av Aftonbladets läsare skulle kunna göra något konstruktivt av sin upprördhet och kanske rösta på det enda parti som är emot marknadssystem för hyresrätter?

Individen är inget- systemet allt, mina vänner. Jag skiter i vad Göran Persson gör, så länge han följer de regler som finns. Däremot blir jag förbannad för att möjligheten finns.

2 kommentarer:

Anonym sa...

det är ju inte superviktigt kanske men jag måste ändå påpeka att sladjan jobbar på svt... inom koncernen håller vi varandra om ryggen utåt nämligen :)

Walle sa...

Tack- pinsamt. Borde jag veta...