måndag, november 20, 2006

IOGT tar avstånd från attack på Systembolaget...

Som nämndes tidigare så har Umeå, inte bara militanta veganer, utan också militanta nykterister... Nog för att jag misstänker att det är samma folk/pack. I vilket fall så verkar inte IOGT-NTO vara alltför nöjda över sina nya "allierade". Följande insändare var idagens nummer av Västerbottens Folkblad:

"Medlemmar i organisationen "SETF- för ett drogfritt samhälle" genomförde natten till den 16/11 ett attentat mot Systembolagsbutiken på Strömpilen i Umeå genom att krossa skyltfönster och spraya slagord vid entrén. Inom nykterhetsorganisationen IOGT-NTO tar vi klart avstånd från den typen av aktioner: SETF gör nykterhetsarbetet en stor otjänst genom att agera militant!

IOGT-NTO är en demokratisk rörelse med främst opinionsbildning, kunskapsspridning och samverkan som arbetsmetoder. Systembolaget är en av våra samverksanspartners eftersom grundtanken med Systembolagets monopol är att föräljning av alkohol ska ske utan privat vinstintresse. Det stöder vi till fullo!"

/Ari Leinonen, Görel Lindahl, Peer-Olov Moberg och Lars-Erik Åhlén, IOGT.

Som sagt, bara i Umeå, bara i Umeå. Kanske borde ta mig en tur till Strömpilen och stödköpa lite för att visa min solidaritet?

1 kommentar:

Anonym sa...

vad är det du vill stödja egentligen? alkoholindustrin?
tänk lite granna på vad du slänger ur dig. innan.