måndag, april 14, 2008

Rasistiskt skämt på ledarsidan hos Dagbladet (s)

Norges rikstäckande och icke-borgerliga dagstidning hade en osedvanligt malplacerad kortis på ledarsidan i dag. Som tredjeledare har Dagbladet för vana att skriva något kort, lite elakt och vasst. Idag så gällde det att regeringen har tillsatt någon sorts arbetsgrupp/kommitté/whatever som ska jobba med "zigenarkonflikten" (jag har ännu inte sett ordet romer i någon norsk tidning!).

Det Dagbladet tycker är roligt är att man utsett en pensionerad pamp till jobbet, en person som frilansar lite här och där på uppdrag. Det kommenterar man så här: "Att inte ha ett fast jobb är väl närmast att ses som en merit i det här fallet." Underförstått- zigenarpacket jobbar ju inte.

Den som släppte igenom det på en ledarsida i en socialdemokratisk dagstidning borde omplaceras till att rengöra Murmanskregionen med hjälp av en gammal tandborste.

Tyvärr är även detta inlägg lite difust, eftersom Dagbladet inte har lagt upp sin miniledare på internet. Den finns bara i pappersform. Ska leta rätt på exakta citatet tills i morgon kväll. Se fram emot uppdatering!

Inga kommentarer: