torsdag, augusti 17, 2006

Centerpartiets dubbla budskap

I morgon-TV idag, 17 augusti, blev Kenneth Johansson(c) och Ingrid Burman (v) utfrågade om sjukvårdspolitik. Döm av min förvåning när KJ (c) säkert slår fast att centern inte vill ha några avgiftshöjningar i sjukvården.

För att Västerbottningen inte ska luras av den sympatiske KJ så vill jag bara redovisa att centern här i landstinget inte delar hans uppfattning! Den 15 november 2005 yrkade Olle Edblom(c) tillsammans med de andra i högeralliansen på en höjning av avgiften vid läkarbesök på vårdcentral/sjukstuga från 100:- till 200:-. Olle & co yrkade också på att den fria ingången i vården via distriktssköterskorna skulle avgiftsbeläggas, alltså från noll kronor till 100 kronor.

Den 13 juni i år upprepar så högeralliansen sitt förslag, lite förtäckt med fina formuleringar som att ”vården ska finansieras solidariskt med skatter”, men samtidigt upprepar de att de vill ta in 20 miljoner mer än majoriteten (s+v) på patientavgifter. Det är klart att de behöver pengarna till sina skattesänkningar, men vi i Vänsterpartiet gör en annan prioritering: Låga avgifter är viktigare än sänkt skatt!

(skickat till VF och VK 08:15 idag den 17/8)

Inga kommentarer: