tisdag, juli 14, 2009

Bra jobbat Eva-Britt

I en hopplöst läge, i ett redan i förväg uppgjort val, så ställde sig en medelålders kvinna från småland på lite knackig engelska upp och förklarade "Jag ställer inte upp på det här myglet.". Bra! Starkt jobbat. Att få ihop 89 röster under de förutsättningarna är inte dåligt jobbat! Utgår i från att det var vänstern och de gröna som stödde henne? Försökte hitta besked om det, men det fanns inte ens i EU-parlamentets pressmeddelande. Tillägg: Efter kontakt med ansvarig byråkrat så kan jag meddela att det var en sluten omröstning. Varför då? I en opolitisk förening ser jag poängen, men i ett politiskt parlament? Det är som om vi skulle välja riksdagens talman eller ordförande i kommunfullmäktige med sluten omröstning. Trams.

Tycker detta ideliga kohandlande i EU bidrar till att EU blir en byråkratisk sörja. Vad är det för poäng med att först låta en konservativ (Polens förre premiärminister Jerzy Buzek) vara talman i 2,5 år, för att sedan låta en socialdemokrat (troligen tysken Martin Schulz) ta över vittnar enligt mig om ett märkligt fokus på personliga vinster av poster snarare än politik.

EU-parlamentet har en gedigen högermajoritet, låt den synas, sluta maskera EU. Det är ett utpräglat högerprojekt. Dags att erkänna det officiellt från SAP:s sida också...

Inga kommentarer: