tisdag, mars 18, 2008

Heja Mona!

För första gången i mitt liv så gillar jag Mona Sahlin... I dagens huvusändning av Rapport så går hon ut och driver kravet på ett planerat mottagande av flyktingarna. Ett strukturerat mottagande där de fördelas ut över landet. Se inslaget här. Det är det första inslaget. Väntar bara på att Vänsterpartiet ska ut och säga att det är ett så dåligt förslag eftersom det drabbar flyktingarnas "individuella frihet". För mig är inte det här förslaget riktat mot flyktingarna, utan mot Vällinge, Kungsbacka och Danderyd. Att gömma sig bakom brist på hyresrätter håller inte.

Så- istället för låtsas frihet från dag ett så kanske vi kan satsa på riktig valfrihet på dag 365-600( typ)? Med svenska kunskaper, validerad yrkeskompetens, grundläggande samhällskunskap så menar jag att de nyanländas reella valfrihet blir betydligt större. Alla undersökningar visar att integrationen går bättre på mindre orter. Fler i arbete, bättre svenska kunskaper, osv.

1 kommentar:

Frukostflingan sa...

Du får lägga till Täby, Salem och Nacka bland kommuner utan allmännytta och fler lär det bli innan utförsäljningsraseriet är över. Morr....