fredag, mars 28, 2008

Upprättelse för ideella hockey-hjältar

De sportintresserade har knappast missat stojjet kring matchen Rögle - Malmö härom dagen. Malmö hade för många funktionärer i sitt bås och det ideellt arbetande sekretariatet påpekar det för domaren. Den arrogante domaren (Marcus Vinnerborg) väljer då att läxa upp dem:
– Är det ditt jobb att påpeka det? Sekretariatets jobb är att sköta tidtagning, utvisningar och så vidare. Så lämnar ni resten till mig är ni snälla...

Detta hörs rätt ut i direktsändning där sekretariatet hånas av TV 4:as "expertkommentator" Mattias Bosson och därefter som kronan på verket av proffstyckaren Patrick Ekwall, också i TV-fyra. Ett gäng tidningar hänger givetvis på, däriband Aftonbladet återger händelsen, givetvis utan att först kontrollera fakta, det vore ju lite för seriöst... Kan knappast tro att Anders Burström är så nöjd över sitt jobb i dag. En annan Aftonbladet journalist (Emil Karlsson) presenterar idag nämligen sanningen, att de ideellt arbetande funktionärerna följde protokollet och gjorde precis vad de skulle! Ganska långt ifrån en "sekretariats skandal", eller vad tycker herr Burström?

Intressant att vare sig domarbasen eller herr Vinnerborg gör en tillstymmelse till att be om ursäkt, i stället så antyder de att reglerna bör ändras. Att hoppa på idrottens vardagshjältar, alla dessa ideellt arbetane människor borde fan vara olagligt. Åtminstone borde man skämmas och ställas ut på lämplig skampåle i Ängelholm för offentlig avbön!

Roligast i sammanhanget är domarbasen Peter Andersson som i första aftonbladsreportage kräver bättre utbildning av sekretariatets personal och ifrågasätter deras objektivitet (herregud, de arbetar ju ideellt!). Det bästa av allt är indirekta svaret på det från Rögles Arne Henriksson (arenachef):

– Våra ideella funktionärer var i september iväg på en utbildning som arrangerades av svenska ishockeyförbundet. På kursen fick sekretariatspersonalen lära sig vid vilka tillfällen man skulle påkalla domarens uppmärksamhet. Det här var ett sånt tillfälle, säger Arne Henriksson.

Hmm... Seretariatsfolket hade utbildning? Bättre utbildning än domarbasen tydligen...

1 kommentar:

Anonym sa...

Ha ha ha!!

Ja det är fan ta mig helt horribelt vilka nätter Andersson och Vinnerborg framstår som i efterhand!!

Det är ju skrattretande att de inte har bättre koll på riktlinjerna som kommer från förbundet... ;) Pajasar!