måndag, juni 01, 2009

Högern styr i Stenungsund

Det är inte utan att det märks att Stenungsund är borgerligt styrt. Som jag skrev i ett tidigare blogginlägg så har nu den borgerliga majoriteten bestämt några tokiga saker. På senaste Kommunstyrelsemötet beslöt man att gå vidare med såväl planerna på att bygga en reservvattentäkt uppe i Svartedalen. Bara (v) och (mp) stod emot dessa tokerier.

Det andra som inte har uppmärksammats alls i vår lokaltidning, bara det en skandal! Borgarna har i sin iver över ideologisk renlärighet bestämt att Stora Höga ska helt "befrias" från hyresrätter. Det är några boenden i området Anrås 1:107 som har bildat bostadsrättsförening och genom den ansöker om ombildning. Bostadsföreningen heter Agnes (769615-8448). Stenungssundsbostäder beslutade 4/5 2009 att godkänna förfrågan och skicka ärendet vidare till kommunen för godkännande (större affärer ska avgöras av kommunfullmäktige). Styrelsen består endast av fem ledamöter och minoriteten, de två socialdemokraterna (Benny Dickborn och Ritva Stubelius), reserverade sig och anförde följande:
"...Eftersom vi anser dels att försäljningspriset är för lågt långt under vad fastigheten är värderad av ST-hem och att genom denna försäljning så försvinner de enda hyresrätterna i hela Stora Höga samt att bolaget inte ekonomiskt är i behov av att genomföra någon försäljning och vi anser försäljningen inte gagnar bolaget."

Tja, vad mer behöver sägas? På kommunstyrelsens möte gick majoriteten vidare(§ 102) med dumheterna. Nu kommer det slutligen att avgöras av fullmäktige den 8 juni. Självklart reserverade sig såväl Socialdemokraterna och Vänsterpartiet (genom Birgit Lövkvist).

Däremot så avslöjade Miljöpartiet återigen vilket oseriöst och onödigt parti de är. Deras ledamot, Joakim Ruist, avstod från att deltaga i beslutet. Antingen betyder det att de inte kan ta ställning i frågan ELLER så har de inte hunnit prata ihop sig inför KS. Oavsett vilket så är det pinsamt att de väljer att passa i en så viktig fråga. Det bevisar vad jag alltid sagt: Man kan inte lita på Miljöpartiet!

Däremot så gick Miljöpartiet med oppositionen när de övriga i majoriteten bestämde att den kommunala hemtjänsten ska läggas ner. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet ville åtminstone att den kommunala hemtjänsten skulle finnas kvar som alternativ när val skulle införas, men det ville inte högerpartierna. Dogmatism var ordet. Detta förslag borde ju inte vara särskilt kontroversiellt:
"Vi socialdemokrater har redan i ett tidigt
skede av diskussionerna av införandet av LOV:en påtalat vikten av att beakta
kvalitetsaspekterna och att därmed säkra en trygghet för de äldre.
Det finns med största sannolikhet privata alternativ som kan leva upp till detta. Men om en eller flera privata utförare inte kan fullfölja sitt uppdrag så är kommunen ytterst ansvarig för att de som vistas i kommunen får det stöd och den hjälp de behöver och då är det viktigt att den kommunala kompetensen finns kvar. Att bygga upp en verksamhet tar tid. Med ovanstående som bakgrund yrkar vi på att kommunen även fortsättningsvis ska vara ett valbart alternativ."


"Det blåser hårt, det blåser kallt, det blåser högervindar överallt." Låttext från Strebers.

Inga kommentarer: