torsdag, januari 04, 2007

Soporna töms- med tvång

Jaha, då bröts Transports stöd till HRF, i alla fall tillfälligt. Kommunen tvingar renhållningsarbetarna att tömma soporna från Saluhallen. Det otäta soprummet drar tydligen till sig råttor och liknande och har snabbt blivit en sanitär olägenhet. Rimligt men trist.

Samtidigt är det intressant att notera hur orättvist löner och status fördelas i det här samhället. Tittar man på hur snabbt statsmakten (om än på olika nivåer) går in och bryter strejker och blockader för att de på något sätt är samhällsfarliga så skulle man kunna tro att lokalvårdare, renhållningsarbetare och undersköterskor står högst på samhällets stege. De gör ju så viktiga jobb att samhället uppenbarligen inte klarar av att de inte jobbar. Men, men, så är det ju inte. Jag tror inte min faster som jobbar som lokalvårdare känner att samhället uppskattar hennes arbete på skolan i östergötland. Jag tror inte min kompis som jobbar med äldre känner att lönekuvertet motsvarar det "samhällsansvar" han tar.

Något är sjukt med dagens samhälle. Cool transportare på tv dock, som poängterade att det bara var i dag de blev beordrade att tömma...

Inga kommentarer: