torsdag, december 14, 2006

Två Umeå-spelare till västkusten

Två UIK-spelare skriver på för Jitex.

Det var väl dags nu, kan man väl säga för UIKs andramålvakt Johanna Baecklund att tröttna. Lojalt har hon stått i skuggan bakom Sofia Lundgren, men nu blir det division ett med Jitex.

Enligt Västerbottens Folkblad lämnar även den lovande anfallaren Johanna Andersson Umeå IK och flyttar till Mölndals-klubben.

Johanna Andersson kom till UIK från Umeå Södra i fjol efter att ha slagit igenom i F19-landslaget. Men liksom sin namne i målet fick hon nöja sig med enstaka inhopp i det stjärnspäckade mästarlaget.

– Sista halvåret var riktigt tungt. Jag skulle säkert kunna spela i ett bottenlag i allsvenskan men hur utvecklande är det för en anfallsspelare? Jag tror jag mår bra av att få spela mycket i ett lag som vinner, säger Johanna Andersson till VF om hur hon resonerat inför valet av Jitex och spel i Söderettan.

På måndagen ska hon låta operera en krånglande axel och först i februari går flyttlasset till västkusten. Frågan är om det är en slump att beslutet offentliggörs precis efter att det blev klart att Marta stannar? Försök konkurera med henne, liksom...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Enligt säkra källor så hade det inget med Martas påskrift att göra,utan det skall ha varit klart tidigare att Johannorna skulle till Jitex. God jul! :)

Walle sa...

Tack för informationen!