onsdag, oktober 07, 2009

Måtte Hammarby och Djurgården åka ur allsvenskan...

Först: Ursäkta att jag inte skrivit på ett tag. Varit sjuk och hittat min egen lilla lekstuga www.erepublik.com där man kan hålla på med politik på låtsas... :)

Sedan, vad är det med stockholmsklubbarnas fans? Rötägg finns ju överallt, men omfattningen av idiotin i kungliga huvudstaden verkar stå i rakt samband med nämnda läns oförmåga att rösta rätt i allmänna val... :)

Efter att diverse idioter levt rövare halva säsongen så skriver då, ett antal år för sent, äntligen Hammarbys ordföranden ett mycket bra brev. Läs det här i Aftonbladet. Där det bland annat står:

"Det värsta är att själva glädjen och den härliga stämningen runt Söderstadion håller på att gå förlorad. I onsdags fick en tioårig flicka bland Gais supportrar en sten i huvudet som kastats från en Hammarbysektion. En sexårig pojke, som hade oturen att hålla på Gais fick lämna vår arena omgiven av fullt utrustad kravallpolis. Det dröjer innan han kommer tillbaka. Hans pappa har gått på Bajens matcher i trettio år. I tidningen City proklamerade pappan igår bojkott av våra matcher till dess buslivet är borta. När tidningen frågade vad vi tyckte om pappans beslut var vi tvungna att säga att vi både beklagade och förstod det. En sexårig kille skall inte behöva ha polisskydd för att ta sig hem från en fotbollsmatch. Ingen åskådare skall behöva det.
....
Vi ber om Din hjälp med att göra klart för alla falska fans att busliv, bengaler, hot och knytnävar inte hör hemma på Söderstadion. Vi skall göra vad vi kan för att säsongen skall få en värdig avslutning på läktarna och runt arenan.Vi ber om Din hjälp med att göra klart för alla falska fans att busliv, bengaler, hot och knytnävar inte hör hemma på Söderstadion. Vi skall göra vad vi kan för att säsongen skall få en värdig avslutning på läktarna och runt arenan."


På detta svarar då bland annat Bajen Fans. Deras ordförande säger till exempel:

"– Om man uttrycker sig som så att "med såna fans har man inget i allsvenskan att göra", då har man inget i Hammarby att göra, säger Bajen Fans ordförande Daniel Sundqvist."

Daniel Sundqvist fortsätter kommentera brevet, som han tycker är överdrivet:


– Det är inte värre än andra år. Men det är klart som fan det är frustration.

Aftonbladet: Vad tycker du om att de skriver ett brev på grund av det som hänt?

– Jag tycker att Thorsell ska rikta sin fokus på att det ska gå bra för Hammarby. Han ska jaga nya spelare i stället för att jaga fans.


Ridå. Vilken jävla idiot rent ut sagt. Två initierade kommentarer från bloggen "Svensk Fotboll": Thorsells avgång är ett tecken på behovet av förändring från grunden och Brevet till Hammarbys fans är fruktlöst.

Det hela stör mig utav flera skäl. Dels, och framförallt, för att det skrämmer bort folk från fotbollen. En annan anledning är att det också ger de andra marodörerna, trygghetsnarkomanerna, vatten på sin kvarn. De som vill förbjuda ståplats, inte tillåter kritik av domare eller känslor på planen. Så länge vissa inte kan hantera sina känslor på ett vettigt sätt så kommer mer dumheter från fotbollsförbundet att genomföras.

Här måste de riktiga fansen sätta ner foten, tillsammans med klubbarna. Inte som Hammarby, kalla till möte där man inkluderar huliganerna och tillåter dem att inkludera sig i begreppet "supportrar". När då Staffan Thorsell rakryggat inte ställer upp på spektaklet, då får han kritik av, återigen Daniel Sundqvist... Denne Bagdadbob framstår mer och mer som fotbollens motsvarighet till de trotskister och andra som lägger ner stor kraft på att agera försvarsadvokater till de militanta anarkisterna som förstör för den progressiva rörelsen. Viljan att lägga skulden på samhället/klubben i stället på dräggen är snarlik.

Jag vill skrika och leva med i matchen. Annars kan jag lika gärna se matchen på TV...

Sedan måste det gå att ha en sund rivalitet mellan klubbar som inte innebär att det spårar ur. Supporterkulturen i Stockholm har en längre tid spårat ur och inneburit sönderslagen stad och våld. I Göteborg hanteras det än så länge bättre, även om GAIS och IFK har en del städjobb att ta på sig. Skillnaden mellan städerna är alltjämt stor. Till exempel så törs jag säga att drygt 90% av de göteborgare som bryr sig om fotboll kommer att hålla på Häcken i matchen mot Djurgården nu närmast.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jo du har säkert rätt i många punkter. MEN hur kul kommer det att bli o gå på fotboll i STHLM när mjällby och åtvidaberg kommer upp?? =Publikfiasko i allsvenskan 2010 om DIF & Bajjen åker ut!
Inga derbyn, och 2000pers på Råsunda! KUL!? Då kan ni ta dit pensionärerna och familjerna, mysigt. Jo just det, BP får vi ju inte glömma....hahaa. Även kan jag hålla med dig om att rötäggen inte har med fotboll o göra-självklart. Men hur lyckas man? När fiender från andra supporters går in i bajjens klack för att förstöra & maskera sig så blir det givetvis händelser därefter! Inte konstigt alls att man undviker att visa sitt ansikte. Ingen myt!
Nåväl, bortförklaringar hit o dit kan vi nog inte bli av med. Inte heller alla de rötägg som finns tyvär, vilket jag också hade önskat att få bli av med. Personliga böter är det som gäller, och ingripa på plats!
/Grön-vitt hjärta!

Walle sa...

Japp, lite trist kommer det bli. Nu är Mjällby inte sådan publikkatastrof som man skulle kunna tro. Skulle faktiskt vilja åka till den hålan någon gång. Läste du i senaste Offside?

Det viktiga är att folk som Daniel S. måste bort. Det går inte att stå och försvara sånt. Personliga böter- me like.

Nej, dräggen agerar nyttiga idioter åt stämningsdödarna i fotbollsförbundet.

/Ståplats i mitt gul-svarta hjärta.