onsdag, oktober 07, 2009

Pinsamt Herman Lindqvist

Jag är inte den som skriker om "kränkt" och "rasism" så fort någon formulerar sig lite småtokigt, eller om man har fräckheten att ge en glass ett namn, som typ berättar om vad det är för färg på glassen... Däremot blir jag förbannad när en krönikör i Aftonbladet väljer att klappa en medborgare på huvudet och förklara att bara för att han är invandrare, så vet han nog ingenting.

Läs det här stycket:

"Murad Artins drygt 3 000 örebroare* motsvarar ungefär de fem procent av väljarna som hans vänsterparti fick i senaste valet. Den stora massan av örebroarna röstade således på andra partier och har helt andra åsikter än extremvänstern. De kanske rent av hade sett fram emot festen och ståhejet. Kanske är det också så att de flesta infödda örebroare har en annan känsla för Sveriges och Örebro stads historia än Murad Artin, som kom som armenisk flykting från Irak och kanske inte är riktigt insatt i sitt nya hemlands historia."

* Syftar på en dörrknackningskampanj som (v) gjort i Örebro.

Resten av artikeln fortsätter i samma stil. Läs Murads ödmjuka svar här. Läs också ett längre blogginlägg från Helena Duroj (Vänsterpartist ifrån Stockholm).

Herman Lindqvists historieböcker brukar i känd liberal anda ideligen påpeka hur multi-kulti vår historia, vilket står i rak motsats till denna usla krönika. Skämmes!

Inga kommentarer: