måndag, juni 16, 2008

Drogliberala framsteg inom Vänsterpartiet

När man så här på distans följer ett annat lands politik så är man inte helt uppdaterad. Via Blåbands nyhetsbrev så har jag fått reda på följande:

Avkriminalisera konsumtion av narkotika är något som vänsterpartiet efter lång debatt står för efter kongressen i Norrköping. ”En bedrövlig signal, särskilt till unga”, säger kongressdelegaten Egon Frid till Drugnews.

Han hade tillsammans med Skaraborgs partidistrikt motionerat om att ”eget bruk” liksom alla annan befattning med narkotika även fortsättningsvis ska vara förbjuden i landet. Så hade även en motionär från Västerås.

V var emot konsumtionsförbudet som infördes 1988 och straffskärpningen 1993 för att polisen skulle kunna begära urinprov. Men har inte förrän nu politiskt beslutat verka emot det. Efter en lång debatt som inleddes i lördags och avslutades med omröstning i söndags förmiddag så avslogs motionerna och antogs partistyrelsens svar. Röstetalet blev 132 – 67 för partistyrelsens linje.

- Det betyder att vi är enda riksdagsparti som inte står för att all befattning med narkotika ska vara o-laglig. Det är beklagligt då denna lagstiftning stöder tidig upptäckt av missbruk bland unga, underlättar polisens kontroll och att se till att människor kommer till vård och behandling, säger riksdagsman Egon Frid som själv arbetat inom socialtjänsten i Skövde över tio år.

Kongressen antog också en motion om att vänsterpartiet ska verka för att sprutbytesprogram byggs ut, kopplat till mer information och en aktiv narkomanvård. Sprutfrågan har tidigare varit brännbar och delat partiet.


Alltså ska vi nu ännu hårdare driva att det ska vara lättare för knarkare att hålla sig undan samhället. Dessutom ska vi utöka verksamheten med att underhålla knarkarna med redskap för deras missbruk. Trist.

Knark är bajs.

Inga kommentarer: