tisdag, oktober 16, 2007

Littorin ljuger i riksdagens talarstol

Egon Frid (v) har skrivit en mycket bra interpellation i riksdagen angående situationen för dem som straffas ut från a-kassorna och som blir betalningsansvariga för de icke erlagda medlemsavgifterna under perioden kring utträdet. Dessa kostnader riskerar att placera dem hos kronofogdemyndigheten. Läs inlägget på hans blogg.

I svaret så svarar bl.a. Sven-Otto Littorin:

"Kassorna har i dag ungefär 3 ½ miljon medlemmar som faktiskt betalar avgiften. Det är naturligtvis – det vill jag också påminna om – bara de som jobbar och får jobbavdraget som dessutom har fått den förhöjda avgiften."

Detta är en ren lögn! En arbetslös som lyckas jobba EN timme, eller rimligare, en dag blir den månaden tvungen att betala den högre avgiften. Jobbavdraget får han dock bara på den timmen/dagens lön. På samma sätt så måste studenter betala den högre avgiften, trots att vi inte får del av jobbavdraget.

Ytterligare ett skäl till att fler studenter lämnar facket och a-kassan. Borgarna jublar, studenterna jobbar extra utan att vara organiserade och dumpar lönerna. Läs mer på VSF:s kampanjhemsida "Vägra vara tacksam".

Får en minister säga vad som helst i riksdagens talarstol?

Inga kommentarer: